2021-04-22 15:29:36• hírek • Szatmár.ro

A Föld napját ünnepelték a mikolai Mosolyházban

Április 22-én a Föld napja alkalmából a mikolai Mosolyházban szerveztek ünnepi akciót. A Noé Partium Egyesület meghívására eljöttek az Élet Fája Egyesület, a helyi önkormányzat, valamint a szamoskrassói és a szatmárpálfalvi általános iskolák képviselői. A résztvevők egy felejthetetlen délutánt tölthettek egymás társaságában.

Löchli Tünde házigazda üdvözlő szavait követően Dobos István, Mikola polgármestere, majd Békéssy Erzsébet, az Élet Fája Egyesület vezetője, valamint Simona Iederan, a Szatmárpálfalvi Általános Iskola igazgatója szólt a jelenlévőkhöz.

Ez követték a különböző közös foglalkozások a természetben: többek között elültettek négy gyümölcsfa-csemetét, közösen a központ fogyatékkal élő lakóival.



Az esemény résztvevői ugyanakkor megtekinthették azokat a műalkotásokat is, amelyeket az otthon kedvezményezettjei készítettek ez alkalomra (főként a közlegő húsvét témája kapcsán), különböző újrahasznosítható hulladékok felhasználásával, ezáltal mutatva meg tehetségüket, melyet fogyatékuk ellenére is ügyesen kamatoztathatnak. Egyébként ezeket a termékeket az érdeklődőknek lehetőségük lesz meg is vásárolni a Szatmári Termékek Vásárán is.

Az Élet Fája Egyesület ez alkalomból egy digitális fotókeretet ajándékozott a Mosolyháznak, valamint minden kedvezményezett számára egy-egy emléklapot, illetve egy-egy zacskó almát és egy csomag édességet, melyet olyan újrahasznosított papírzacskóban adtak át, amelyeket a fent említett iskolák diákjai készítettek.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: